Motor

Jouw lesmotor: De Kawasaki ER6n

De motor is professioneel verlaagd, zodat ook kleine mensen met de voeten aan de grond kunnen.

Even vooraf voelen of je met de voeten aan de grond kunt?

Wil je vooraf even voelen of je daadwerkelijk op de motor past, kom je toch even. Kleine moeite, groot plezier.

Voorafgaand aan de keuze voor deze Kawasaki ER6n heb ik veel lesmotoren uitgeprobeerd. Ik ben er 100% van overtuigd dat het op deze motor heel fijn lessen is. De motor heeft zelfs handvatverwarming zodat onder bijna alle weersomstandigheden de lessen gewoon kunnen doorgaan.

De beschikbare motoruitrusting

De rijschool beschikt over beschermende motorkleding, helm en handschoenen in jouw maat. Wil jij liever in jouw eigen uitrusting verschijnen, mag dat natuurlijk. Aan jouw uitrusting stel ik wel de eisen dat je een goedgekeurde integraalhelm of systeemhelm draagt en je handschoenen ook je polsen beschermen.

Neem in ieder geval geschikte schoenen of laarzen mee naar de proefles

Voor (motor) schoenen moet je zelf zorgen. Jij zult het niet fris vinden als je de nog warme laarzen van een andere leerling door je sokken heen voelt. Jouw (motor) schoenen(laarzen) dienen tenminste je enkels te beschermen.

De keuze van de volgmotor

BMW R1200RT. Een volgmotor moet snel en wendbaar zijn. Deze motor is heel snel en superwendbaar.

Portofoon
Jouw portofoon draag jij onder de motorjas en mijn portofoon zit in het handschoenenkastje naast de tank, zodat ik mijn handen vrij heb om met jouw te kunnen communiceren. In mijn helm zit een microfoon en aan het stuur zit de zogenaamde PTT (press to talk) knop. Druk ik op deze knop, hoor je mij in jouw helm aanwijzingen geven.

De proefles begint bij de rijschool, bij voorkeur op zondagochtend, omat we op zondag geen last hebben van vrachtverkeer op het industrieterrein “De Vlonder.” Vanuit de rijschool rij je in de eerste versnelling naar het oefenterrein.

Remmen
Remmen is simpel als je in de eerste versnelling rijdt: Koppeling in, heel rustig remmen en stuur recht houden. Ik rij in de eerste versneling achter je aan op de volgmotor. Je hoort mij ruim op tijd aanwijzingen geven, omdat je in je helm een oortje hebt.

Vind je het te spannend om zelf al naar het oefenterrein te rijden, rij ik op de lesmotor naar het oefenterrein en jij achter mij aan met je eigen vervoer. Het is maar 500 meter rijden.

Op het oefenterrein maak je kennis met de eigenschappen van de motor, opstappen, afstappen, zithouding, stuurhouding, bedieningsorganen, controle krijgen over het gewicht, hoe de motor reageert op de gashendel, koppeling, rem en jouw kijkgedrag, schakelen, remmen en een heel klein beetje afschuinen. Wat jij aankunt is wat je aandurft. Het moet vooral een leuke ervaring zijn.
Na de proefles drinken we wat op de rijschool en bespreken we je wensen. We nemen de tijd voor een test waarin jouw leerstijl in beeld komt. We maken een keuze voor een lessenpakket of losse lessen. We regelen de inschrijving en plannen de eerste rijles.

 

Gratis proeflesles aanvragen?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!
Jouw gegevens:
Versturen >>
close-link

Meer informatie aanvragen

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!
Jouw gegevens:
Versturen >>
close-link