Motorrijlessen

Home/Motorrijlessen

Informatie over de motorrijlessen

Bij Ingrid Lucassen Motor- en autorijschool wordt rijles gegeven op de zware motor.
Ben je 21 jaar of ouder, mag je op de zware motor lessen.
• Voor het A1 rijbewijs is bijzonder weinig animo.
• Voor het A2 rijbewijs is eveneens bijzonder weinig animo.

Waarom zou je op 20 jarige leeftijd je A2 rijbewijs gaan halen als je op 21 jarige leeftijd kunt gaan lessen op de A motor?
• 1 keer lessen.
• 1 keer examens.
• In 1 keer je droommotor aanschaffen.

De locatie van de rijschool

Jouw praktijkexamen(s)
Je examen voertuigbeheersing doe je in Eindhoven, Erp of Venlo. Het examen verkeersdeelneming doe je in Mierlo.

De keuze van de lesmotor de Kawasaki ER6n

De motor is professioneel verlaagd, zodat ook kleine mensen met de voeten aan de grond kunnen.
Wil je vooraf even voelen of je daadwerkelijk op de motor past, kom je toch even. Kleine moeite, groot plezier.
Voorafgaand aan de keuze voor deze Kawasaki ER6n heb ik veel lesmotoren uitgeprobeerd. Ik ben er 100% van overtuigd dat het op deze motor heel fijn lessen is. De motor heeft zelfs handvatverwarming zodat onder bijna alle weersomstandigheden de lessen gewoon kunnen doorgaan.

De beschikbare motoruitrusting


De rijschool beschikt over beschermende motorkleding, helm en handschoenen in jouw maat.
Wil jij liever in jouw eigen uitrusting verschijnen, mag dat natuurlijk. Aan jouw uitrusting stel ik wel de eisen dat je een goedgekeurde integraalhelm of systeemhelm draagt en je handschoenen ook je polsen beschermen. Voor (motor) schoenen moet je zelf zorgen. Jij zult het niet fris vinden als je de nog warme laarzen van een andere leerling door je sokken heen voelt. Jouw (motor) schoenen(laarzen) dienen tenminste je enkels te beschermen.

De keuze van de volgmotor

BMW R1200RT. Een volgmotor moet snel en wendbaar zijn. Deze motor is heel snel en superwendbaar.

Jouw rijcoach
Voor de motor bestaat een training voor instructeurs bij de KNMV. Ook de kwaliteit van motorrijles heb ik graag op het hoogst mogelijke niveau. Nog enkele examens en dan ben ik KNMV Gediplomeerd Instructrice. Afgekort KGI.

De website
De website biedt veel meer informatie dan wat de rijschool doet en wat het kost. Alles wat je moet weten of wilt weten staat op die website.

De digitale leskaart
Wat ik op de leskaart invul, kun je op je leerlingenapp terugvinden. De mate waarin je een rijtaak beheerst, wordt uitgedrukt in een cijfer. Dit is geen rapportcijfer, maar een codering van hoever je met een rijtaak bent. De hele opleiding voor de motor staat in 44 lesonderwerpen op de leskaart. Leerlingen die motorrijles hebben, beschikken over een leerlingenapp.

De leerlingenapp
Je afspraken, facturen, je vorderingen, aanbevelingen, toetsen en examens staan op je leerlingenapp. Kortom mijn hele administratie over jou zie jij op jouw leerlingenapp.

De lesbrieven
De lesbrieven staan netjes gerangschikt op de website.

De lesvideo’s
De lesvideo’s staan netjes gerangschikt op de website.

Hoeveel lessen heb je nodig?

Dit is van een groot aantal factoren afhankelijk en niet in de minste plaats heb je daar zelf invloed op, ongeacht je talent. Ter voorbereiding op de volgende les, geef ik huiswerk op. Wordt dat huiswerk gemaakt, hoef ik het tijdens de les niet uit te leggen en dat levert kostbare oefentijd op. Begin tijdig aan de theorie, zo ondervind je geen stagnatie vanaf het moment dat je moet leren omgaan met verkeerssituaties. Kun je flexibel zijn in het maken van afspraken, zul je veel verkeerssituaties waaronder het rijstrook wisselen in de drukte kunnen oefenen.

Leerlingverschillen zijn groot:
13. Leeftijd;
14. geslacht;
15. ADHD;
16. autisme;
17. etnische afkomst;
18. negatieve faalangst;
19. positieve faalangst;
20. motivatie; Motorrijders zijn bijzonder gemotiveerd.
21. privé omstandigheden;
22. situationele omstandigheden (denk o.a. aan ploegendienst);
23. zelfbeeld;

Slagingspercentages
De slagingspercentages van rijscholen, niet van instructeurs, worden door het CBR gepubliceerd. De slagingspercentages geven een beeld van 1 kwartaal. Het volgende kwartaal kan het er al weer heel anders uitzien. Het ene kwartaal kan de rijschool 1 kandidaat hebben en het volgende kwartaal 10 kandidaten. Slaagt die ene kandidaat in het ene kwartaal, is het slagingspercentage 96 to 100%. Het volgende kwartaal kan weer anders zijn. De slagingspercentages van een rijschool zijn per examencentrum weergegeven. In een ander examencentrum kan voor dezelfde rijschool het er heel anders uitzien.

De prijs voor de keuze van een rijschool
Wat je rijbewijs gaat kosten, hangt voor het grootste deel af van de kwaliteit van jouw rijcoach en van jouw eigen inzet. Het uurtarief in veel mindere mate.

Lespakketten of losse lessen
De keuze is aan jou. Kiezen voor een lessenpakket houdt voor jou geen risico in: Bij Ingrid Lucassen Motor- en autorijschool hou je de vrijheid van eventueel overstappen naar een andere rijschool.
Dit risico durf ik aan, omdat er geen enkele behoefte zal zijn om over te stappen:

  • Aan het einde van elke les vindt een productevaluatie en een procesevaluatie plaats.
  • De productevaluatie houdt in dat jij aan het einde van de les weet wat je hebt geleerd en wat nog op welke manier aandacht behoeft.
  • De procesevaluatie houdt in dat jij weergeeft wat je aan de les prettig vindt en wat je eventueel graag anders zou willen. Wie wil er dan in Hemelsnaam nog overstappen?
  • Ik kan maar 1 reden bedenken: Jij verhuist naar Den Helder. Jij krijg netjes je tegoed bijgeschreven. Heb je een andere reden, ga ik er niet over zeuren en ook dan krijg jij je tegoed terug.

Geen spoedcursus of versnelde cursus voor de categorie A
Voor de categorie A heeft het geen enkele zin om te gaan voor een spoedcursus of versnelde cursus. Een wezenlijk onderdeel bij de voertuigbeheersing is het overwinnen van angst bij het leren afschuinen van de motor. Leren overwinnen van angst is niet uit te drukken in tijd. De ene leerling is van die angst af in 1 les en de ander nog niet ná maanden.

Zondagochtend: Lessen voertuigbeheersing
De rijlessen voertuigbeheersing vinden bij voorkeur plaats op zondagtochtend. Op zondagochtend worden we op het industrieterrein niet gehinderd door vrachtverkeer.

Lessen voertuigbeheersing
Voor je examen voertuigbeheersing (AVB) worden door de examinator uit de 12 aan te leren bijzondere verrichtingen er 7 gekozen waarvan je er 5 voldoende moet hebben. De keuze van de examinator is niet geheel vrij. Achteruit in het vak parkeren, de langzame slalom, de uitwijkoefening en de noodstop zijn verplichte oefeningen. Jij bent examenrijp als je alle 12 bijzondere verrichtingen naar behoren kunt uitvoeren. Aan de 12 bijzondere verrichtingen gaan lessen vooraf ter voorbereiding op het vlot en vloeiend kunnen leren uitvoeren van de bijzondere verrichtingen.

Afhankelijk van of je het B rijbewijs hebt, kan het examen AVB worden aangevraagd. Heb je geen B rijbwijs, moet je in bezit zijn van een theoriecertificaat.

Verkeersdeelneming
Voor het examen verkeersdeelneming moet je naast geslaagd te zijn voor je AVB examen ook in het bezit zijn van je theoriecertificaat, tenzij je een A1 of A2 rijbewijs hebt.
Heb je het A1 of A2 rijbewijs, ben je een doorstromer. Je hoeft in dat geval geen apart examen voertuigbeheersing te doen, maar wel één gecombineerd examen. In dit examen wordt ook je voertuigbeheersing getoetst. Om deze reden frissen we die vaardigheden bij doorstromers op.

De lessen verkeersdeelneming worden verdeeld in 27 lesonderwerpen. Denk hierbij onder andere aan jouw plaats op de weg; rijden van rechte weggedeelten; rijden van bochten; rijstrook wisselen; rijden onder speciale omstandigheden (tijdens regen bij windkracht 5 in het donker op een polderweg tijdens de bietencampagne); op kruispunten rechtsaf slaan; op kruispunten linksaf slaan. Zelfstandige rijopdrachten zoals borden volgen; clusteropdrachten (ik geef 4 instructies tegelijk om ergens naar toe te rijden); rotondes 1/4 ; ½; ¾ in alle vormen en maten. Aangepast en besluitvaardig rijden.

Gratis proeflesles aanvragen?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!
Jouw gegevens:
Versturen >>
close-link

Meer informatie aanvragen

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op!
Jouw gegevens:
Versturen >>
close-link